Voordelen van Led Verlichting

LED is de afkorting van Light Emitting Diode, lichtuitstralende diode. Een diode bestaat uit twee laagjes halfgeleiders. Door stroom te zetten op deze laagjes ontstaat er een energieoverschot. Deze energie wordt omgezet in 90 % licht en 10 % warmte.  Dit in schril contrast met de gloeilamp waar dit 10 % licht en 90 % warmte is.

De kleuren die leds kunnen hebben zijn rood, groen en blauw. Door een combinatie van deze drie kleuren ontstaan er verschillende kleuren wit licht.

Nieuwe ledlampen zijn efficiënter dan zelfs de modernste spaarlampen. De voordelen van led verlichting zijn groter dan die van elke gloeilamp, halogeen of TL-verlichting.

Ledverlichting biedt een geweldige lichtkwaliteit en verlichting in verschillende kleurtemperaturen met een optimale stralingshoek. Ledverlichting is veel beter in staat daglicht te simuleren, dan TL-buizen dat kunnen. Led technologie biedt de mogelijkheid om te spelen met het gehele kleurenspectrum, voortkomend uit de basiskleuren; rood, groen en blauw. Een variatie van deze drie primaire kleuren zorgt voor bijzondere effecten.

Ledverlichting is efficiënter dan traditionele lichtbronnen, doordat deze meer energie omzet in licht. Een besparing van 50 tot 80% op de jaarlijkse energierekening is veelal haalbaar. In levensduur is de led lamp absoluut concurrerend en gaat gemakkelijk 50.000 branduren mee. Zelfs de modernste TL-buis haalt nooit meer dan 15.000 uur.

Een voordeel dat niet alleen goed is voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

De lange levensduur is bovendien kostenbesparend, doordat lampen minder vaak moeten worden vervangen. Een groot voordeel bij ruimtes waar het relatief duur is om de lampen te vervangen zoals bijvoorbeeld in operatiekamers, cleanrooms en laboratoria. Daarnaast is dit heel gunstig voor ruimtes met hoge plafonds, zoals in warenhuizen en trappenhuizen.

Ledverlichting bevat geen gloeidraad en is dus schok- en trilbestendig.

Ledverlichting heeft geen “opwarmtijd” nodig, zoals een spaarlamp of TL-lamp. Hierdoor is led verlichting zeer snel in- en uit te schakelen en gemakkelijk regelbaar.

In tegenstelling tot spaarlampen en TL-buizen bevat led verlichting geen kwik. Kwik wordt niet afgebroken en belast het milieu. Ledverlichting draagt bovendien bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Ledverlichting geeft geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat maakt Ledverlichting ook geschikt voor toepassingen in de voeding- en textielindustrie.

De voordelen op een rij:

Perfect licht Waar LED-verlichting tot voor kort nog als kil en te gericht werd ervaren, biedt BenaLed u een geweldige lichtkwaliteit en verlichting in verschillende kleurtemperaturen met de optimale stralingshoek. Onze LED-panelen zijn beter dan TL-buizen in staat om daglicht te simuleren. Bovendien biedt LED-technologie de mogelijkheid om te spelen met alle RGB-kleuren voor bijzondere effecten.

Laag energiegebruik, lage energiekosten LED-verlichting is efficiënter dan traditionele lichtbronnen omdat een LED-paneel meer energie omzet in licht. Hierdoor kan op jaarbasis 50 tot 80% bespaard worden op de energierekening.

Lange levensduur Afhankelijk van de ruimte waar LED-verlichting voor wordt gebruikt, gaat een LED-lamp 50.000 tot 100.000 branduren mee. Ter vergelijking: een normale gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1.000 branduren. De lange levensduur biedt veel voordelen voor bijvoorbeeld openbare ruimtes, hotels en hoge ruimtes zoals in ontvangsthallen, bioscopen en trappenhuizen. De investering die gepaard gaat met de vervanging van lampen wordt hiermee sterk beperkt.

Kwaliteit LED-verlichting bevat geen gloeidraad en is dus schok- en trilbestendig.

Milieuvriendelijk LED-verlichting bevat in tegenstelling tot spaarlampen en TL-buizen geen kwik. Kwik kan niet worden afgebroken en zal via de lucht of via de voedselketen in het menselijk lichaam terechtkomen. Bovendien draagt LED-verlichting bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Geen straling LED-verlichting geeft geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat maakt BenaLed LED-panelen geschikt voor toepassingen in de voedings- en textielindustrie.

Snelle responstijd LED-verlichting heeft geen “opwarmtijd” nodig zoals een spaarlamp of TL-lamp dat wel heeft. Hierdoor is LED-verlichting zeer snel in- en uit te schakelen en gemakkelijk regelbaar.

Garantie Standaard 2 jaar

Top
Benaled